Název | Množství a jednotka |
---|---|
srnčí přední | 300 g |
mrkev | 1 ks |
petržel | 1 ks |
malý celer | 1/2 ks |
máslo | 30 g |
hladká mouka | 2 lžíce |
mléko | 100 ml |
smetana 12% | 100 ml |
pepř celý | 5 kuliček |
nové koření | 5 kuliček |
bobkový list | 1 ks |
muškátový květ | 1/2 lžičky |
polévkové koření | |
petrželka | |
fazolové lusky | 50 g |
malá cibule | 1/2 ks |
máslo | 20 g |
Knedlíčky do polévky
Název | Množství a jednotka |
---|---|
vejce
Upravit ingredienci: vejce
|
|
houska
Upravit ingredienci: houska
|
|
strouhanka
Upravit ingredienci: strouhanka
|
|
muškátový květ
Upravit ingredienci: muškátový květ
|
|
petrželka
Upravit ingredienci: petrželka
|
|
sůl
Upravit ingredienci: sůl
|
|
pepř
Upravit ingredienci: pepř
|
Postup: Z 1/2l mléka uvaříme vanilkový puding, necháme vychladnout. Změklé máslo utřeme... zobrazit recept
Postup: 1 dl oleje promícháme s mletou paprikou , chilli kořením, drceným rozmarýnem a... zobrazit recept
Postup: Drůbeží játra - kuřecí nebo krůtí - omyjeme, očistíme a nakrájíme na menší... zobrazit recept
Postup: Krůtí maso nakrájím na nudličky a orestuji na trošce oleje. Podliju vývarem,... zobrazit recept
Postup: Z vlažného mléka, droždí a lžíce cukru připravíme kvásek, necháme vzejít. Než... zobrazit recept
Napíšu, jak jsem se toho chopila já – třeba to někomu, kdo se ještě neodhodlal,... zobrazit článek
Hostinec - penzion Harcovna se nachází v turisticky atraktivní oblasti Moravskoslezských Beskyd, regionu frýdlantsko. Byl vystavěn v obci Nová Ves u silnice z Frýdlantu nad Ostravicí do Malenovic. Hostinec je jeden z nejstarších v celém regionu, jeho bohatá historie sahá až do 18. století, jak o tom svědčí zápis v místní kronice. Geografická...